Достапни линкови

Продолжен векот на германските нуклеарни централи


Германската коалициска влада на чело со канцеларот Ангела Меркел одлучи да го продолжи векот на германските нуклеарни централи. По долгите разговори во Берлин, германскиот министер за екологија Норберт Роетген ја потврди информацијата, појаснувајки дека нуклеарните централи во земјата ќе се користат уште 12 години. Со воаа одлука се прекинуваат неколкумесечните несогласувања за иднината на седумнаесетте „нуклеарки“ во Германија.
XS
SM
MD
LG