Достапни линкови

Банкарска паника во Авганистан


Авганистанските власти се обидуваат да ги убедат граѓаните дека нивните пари во Кабулската банка се сигурни, откако американските медиуми објавија дека во банката има корупција.
Пред филијалите на Кабулската банка ширум земјата има редици луѓе кои чекаат да си ги повлечат парите.
Авганистанскиот министер за финансии изјави дека парите во банката се сигурни и дека администрацијата на претседателот Карзаи и дава полна поддршка на банката.
XS
SM
MD
LG