Достапни линкови

Блеквотер креираше мрежа компании за работа во Ирак


Според Њујорк Тајмс, компанијата Блеквотер фромирала мрежа од 30 мали компанија за да го добие владиниот бизнис во Ирак. Оваа компанија, која се занимава со обезбедување, беше цел на силни критики поради начинот на водењето на бизнисот во Ирак. Њујорк Тајмс пишува дека сенаторот Карл Левин, преседавач на Комитетот за оружје, побарал да се испита дали „Блеквотер“, сега познат како “Зее“, ја измамил владата. Во 2007 телохранители на оваа компанија убија 17 ирачки цивили.
XS
SM
MD
LG