Достапни линкови

Нова ерупција на вулканот Синабунг во Индонезија


Вулканот Синабунг во Индонезија денеска почнал да исфрла ново, големо количество жежок пепел, а потресот се почувствувал на осум километри далечина. Овој вулкан во неделата се активира за прв пат по 400 години при што беа евакуирани најмалку 30 илјади луѓе. Во меѓувреме, повеќето од нив се вратија во своите домови. Во Индонезија се наоѓаат околу 130 активни вулкани.
XS
SM
MD
LG