Достапни линкови

Во БиХ стартува предизборна кампања


Денеска во Босна и Херцеговина почнува предизборна кампања за општи избори, односно граѓаните на 3 октомври ќе можат да гласаат за членови на претседателството на БиХ, за претседател на Република Србска и за составот на собранието. Над 3 милиони регистрирани гласачи ќе имаат можност да изберат политички претставници од 39 партии. Иселениците од Босна и Херцеговина ќе можат да гласаат и во дипломатски и конзуларни претставништва во 22 земји на 28 избирачки места.
XS
SM
MD
LG