Достапни линкови

Меморандум за прекугранична соработка со Бугарија


Министерот за локална самоуправа Муса Џафери и бугарскиот министер за регионален развој и јавни работи Росен Плевнелиев денеска во Софија потпишаа Меморандум за разбирање, со што се прецизираат процедурите за имплементација на Програмата за прекугранична соработка, согласно европските стандарди. Прекуграничната соработка меѓу двете земји се финансира со средства од ИПА Програмата на Европската Унија. За имплементација на проектите од првиот повик, Унијата обезбеди 4 милиони и 130 илјади евра за двете страни.
XS
SM
MD
LG