Достапни линкови

Руската опозиција планира протести во повеке градови


Руската опозиција и активистите за човекови права денеска планираат протести во Москва, Ст.Петерсбург и други градови како и секој последен ден во месецот за да го насочат вниманието врз член 31 од уставот на Русија, со кои се гарантира слободата на здружување. Властите обично обично не ги дозволуваат овие демонстрации и полицијата досега ги растураше и пред да почнат.
XS
SM
MD
LG