Достапни линкови

Папаконстантину-придвижување на грчката економија во 2011


Грчкиот министер за финансии Јоргос Папаконстантину изјави дека меѓународниот пазар ќе почека до крајот на годината за да даде оценка до каде е земјата во остварувањето на финансиските цели и до каде е во напорите за заздравување на економијата. Тој смета дека Грција е во најтешката фаза на реформи и дека расположението на пазарот ќе почне да се менува во 2011 година, што ќе и овозможи на земјата да почне со издавање на државни обврзници.
XS
SM
MD
LG