Достапни линкови

Босна во НАТО за 4 години?


Босна и Херцеговина очекува за четири години да стане членка на НАТО, а за десет години да се приклучи и кон ЕУ, изјави министерот за надворешни работи на БиХ, Свен Алкалај.
Зачленувањето на БиХ во НАТО е од интерес за стабилноста на целиот балкански регион, нагласи Алкалај.
Според него, пристапувањето на БиХ кон ЕУ ќе се одолговлечи поради замореноста од проширувањето, како и поради бавното темпо со кое во земјата се спроведуваат неопходните реформи.
XS
SM
MD
LG