Достапни линкови

Бугарија во Шенген-зоната до крајот на 2011


Бугарија очекува да биде дел од Шенген-зоната до крајот на 2011 година како што е планирано. Протерувањата на романски и бугарски Роми од Франција нема влијание на тоа прашање, изјави денеска бугарскиот министер за надворешни работи Николај Младенов.
Министерот посочи дека очекува од Франција да бидат протерани до 150 бугарски Роми, но смета дека протерувањето е внатрешен проблем на Франција.
XS
SM
MD
LG