Достапни линкови

Најуспешна година во носење европски закони?


Годинава е најуспешна во поглед на усогласувањето на македонското со законодавството на ЕУ, особено во делот на динамиката на донесувањето на потребните закони, оцени вицепремиерот задолжен за евроинтеграции Васко Наумовски пред членовите на Националниот совет за евроинтеграции.
Опозицијата, пак, реагира дека не е доволно само да се донесат законите, туку треба и да се спроведуваат.
XS
SM
MD
LG