Достапни линкови

На Блед, денеска за Балканот


На денешниот втор ден на Стратегискиот форум на Блед ќе се расправа за Балканот, Средна Азија, енергетиката и интернетот. Како една од темите на форумот е повторното поврзување на Балканот преку стопанството, сообраќајот и енергијата. На вчерашната расправа посветена на светските предизвици во наредната деценија, поранешниот американски секретар за одбрана Колин Пауел говореше за улогата на Соединетите држави, Кина и Европската унија во повеќеполарниот свет.
XS
SM
MD
LG