Достапни линкови

Форум за светот во наредната деценија


На Блед, Словенија, завршува дводневниот форум на тема „Светот во претстојната деценија“, на кој присуствуваат претставници на Европската Унија и земјите од Југоисточна Европа. На собирот учествуваат 400 политичари и стопанственици, кои го даваат својот придонес за тоа наредната деценија да стане деценија на промени во светот од енергетско обновување до оживување на стопанството.
XS
SM
MD
LG