Достапни линкови

Учебниците се преоценуваат, тужбата се готви


Тимовите за преоценување на учебниците од прво до петто одделение се веќе формирани и ќе оценуваат дали книгите што биле во употреба во изминатите години содржат грешки и неправилности, информира Mинистерот за образование Никола Тодоров.
Тоj воедно соопшти дека е во тек изготвувањето на тужбата што ја најави против тројцата рецензенти на спорниот учебник по Општество, за што се консултирал со Народниот правобранител. Тужбата, според него, би требало да содржи барање за надомест на штета.
XS
SM
MD
LG