Достапни линкови

Иран ги повлекува парите од европски банки


Иран соопшти дека повлекол дел од парите што ги чува во европските банки, во обид да се заштити од нови финансиски санкции. Гувернерот на Централната банка на Иран вели дека тоа е потег на претпазливост, поради тоа што е можно Европа да одлучи да ги замрзне иранските пари.
Не се соопштува колкава сума е повлечена и каде ќе бидат префрлени тие пари.
XS
SM
MD
LG