Достапни линкови

Намален наталитет во САД поради рецесијата


Стапката на раѓање во САД се намали втора година по ред, и експертите сметаат дека рецесијата е причина што луѓето се решаваат да на раѓаат деца.
Во 2009 година стапката на раѓање беше најниска во изминатиот век. Бројот на новородените падна за 2,7 насто минатата година, дури и кога населението на САД се зголеми, соопшти Националниот центар за здравствена статистика. Секој месец се покажува пад од предходната година година, изјави Стефани Вентура, демограф кој го надгледуваше извештајот.
XS
SM
MD
LG