Достапни линкови

Романија излезе од рецесија?


Романија веќе излезе од рецесијата, изјави министерот за финансии Себастијан Владеску пред странските инвеститори, наведувајќи дека за прв пат бил забележан мал раст од 0,3 проценти. Тој додаде дека намалувањето на платите на администрацијата за 25 проценти и зголемувањето на данокот на додадена вредност на 24 отсто ќе ги балансираат приходите во буџетот, а дефицитот ќе се задржи под седум проценти од бруто домашниот производ.
XS
SM
MD
LG