Достапни линкови

ЗАИ - Министерството за образование е како издавачка куќа


Одлуката на Министерството за образование и наука да се ревидираат сите учебници од основно и средно го загрозува целиот наставен процес што треба да почне на 1-ви септември, смета Здружението на албански издавачи - ЗАИ.
Цениме дека во пропишаниот рок од 30 дена не е возможно да се направат сите потребни корекции, изјави претседателот на ЗАИ Мухамед Муртези.
Ова што се случува со учебниците доаѓа и како резултат на обидите на Владата да го претвори МОН во издавачка куќа, изјави Мутрези.
XS
SM
MD
LG