Достапни линкови

Иран виновен за американските жртви во Ирак ?


Новоназначениот амбасадор во Ирак изјави дека една четвртина од американските жртви во конфликтот во земјата се предизвикани од терористички групи кои биле подржани од Иран. Сепак, влијанието на иран во Ирак не е толку големо како што првично се мислеше, додаде амбасадорот Џејмс Џефери, посочувајки дека официјален Техеран не успеал да влијае на конечните резултати од неодамнешните избори во Ирак.
XS
SM
MD
LG