Достапни линкови

Уште една група Роми вратени во Романија


Франција денеска врати уште една група од 283 Роми во Романија кои со авиони беа вратени од Лион и Париз. Тоа е третата група на Роми кои се вратени од Франција , а до крајот на годината се очекува да се вратат уште 950 . Годинава биле депортирани 8.313 Роми во Романија и Бугарија, а минатата година 7.857.
XS
SM
MD
LG