Достапни линкови

„Обединета Русија“ притиска за автопатот низ Кимки


Владејачката руска партија „Обединета Русија“ на премиерот Владимир Путин денеска изврши притисок врз претседателот Дмитриј Медведев за контроверзниот план да се изгради автопатот низ шумата Кимки која се наоѓа северно од Москва. Од партијата побараа Медведев да ја разгледа ситуацијата околу проектот,бидејќи партијата смета дека треба или да се промени трасата на автопатот или да се продолжи со проектот но да има дополнителни темелни оценувања. Изградбата треба да започне во октомври. Автопатот ќе ги поврзува Москва и Санкт Петерсбург. На проктот му се спортиставија многу луѓе.
XS
SM
MD
LG