Достапни линкови

Селами:се врши упад во Антикорупциска


Одредени решенија од новите Предлог-измени на Законот за спречување на комисија задираат во статусните прашања на составот на Комисјата за спречување на корупцијата, вели нејзиниот претседател Илми Селами. Тој изјави дека со новите измени кои им биле доставени од Министерствот за правда им се намалува мандатот на членовите од пет на четири години, има рестрикција на буџетот и не им се исплаќатат недоместоците. Според Селами ваквите чекори го тераат да помисли дека Комисијата како контролно тело не му одговара на некого. Тој вели дека се загрижени зошто некој сака да изврши класичен упад во работата на Антикорупциската комисија и да се загрози нејзиниот состав. Антикорупциската комисија бара Министерството за правда јавно да ги образложи и да ги повлече вака дефинаритени измени во Законот.
XS
SM
MD
LG