Достапни линкови

Премиерот на Чешка верува во проширување на ЕУ


Премиерот на Чешка Петр Нечас изјави дека земјата го подржува проширувањето на Европската Унија со влез на земјите од Западен Балкан , но изразува сомневање дека може да се шири и еврозоната. Тој изјави дека секоја земја која ги исполнува условите треба да добие можност да ги користи благодетите кои ги пружа Унијата. Нечас меѓутоа не е оптимист дека еврозоната е способна да се шири.

XS
SM
MD
LG