Достапни линкови

ОН бара помош за Пакистан


Обединетите Нации соопштија дека околу 800 000 луѓе во Пакистан се отсечени од патиштата и автопатите од поплавите кои ја зафатија земјата и поради тоа потребно е да се обезбедат најмалку 40 хилихоптери за да им се помогне на луѓето. Пакистанскиот премиер Јусуф Раза Џилани изјави дека властите и натаму се загрижени за потенцијалното ширење на епидемиите, како што се колера и дијареа, особено меѓу децата.
XS
SM
MD
LG