Достапни линкови

ОБСЕ и Министерството за труд потпишаа Меморандум за разбирање


Мисијата на ОБСЕ во Македонија и министерството за труд и социјална политика,потпишаа Меморандум за разбирање во делот на имплементација на Акциониот план за подобрување на состојбата на Ромите во Македонија. Според договорот , ОБСЕ ќе ангажира надворешен експерт, кој што ќе има задача да направи евалуација на досегашните достигнувања во делот на имплементација на Декадата на Ромите, и да даде насоки за што поуспешна имплементација на Декадата во наредниот период.
XS
SM
MD
LG