Достапни линкови

Несогласувања околу работата на Анкетната Комисија


Опозиција се противи на идејата Анкетната Комисија која ќе го испитува собранискиот инцидент од 1-ви јули да работи зад затворени врати, додека власта смета дека таквата евентуална одлукатреба да ја донесат самите членови на комисијата. Претседателот на комисијата, Хајрула Мисини, предлага работата на комисијата да се одвива зад затворени врати, за да нема различни интерпретации за работата на комисијата, што би го отежнало нејзиното ефикасно функционирање.Членовите на анкетната комисија имаат уште околу 30 дена, за да ја завршат работата за која се изберени, односно да го расчистат случајот.
XS
SM
MD
LG