Достапни линкови

Кинескиот премиер повика на политички реформи


Кинескиот премиер Вен Џиабао вели дека Кина треба да изврши политички реформи за да ја заштити економската состојба во земјата, јавуваат кинеските новински агенции. Џиабао изјави дека без политички преструктуирање, Кина може да го изгубите и она што е веќе постигнато. Кинескиот премиер вели дека треба да се создадат и услови со кои ќе им се овозможи на луѓето да ја критикуваат Владата како начин за решавање на проблемот со на над-концентрација на моќ со неефикасен надзор.Тој не појасни за што всушност станува збор, но рече дека демократските права на луѓето мора да биде загарантирани.
XS
SM
MD
LG