Достапни линкови

Разговори меѓу МПЦ и СПЦ кога ќе се најде решение


Преговорите помеѓу Македонската и Српската православна црква ќе продолжат кога ќе се најде вистинското решение, изјави поглаварот на МПЦ господин господин Стефан. Тој изјави дека сигналите за преговори се постојано присутни, но кога ќе се најде вистинско решение за разговори, тогаш ќе продолжат. Поглаварот рече дека за разговори се потребни и расположение и прифаќање од двете страни.
XS
SM
MD
LG