Достапни линкови

Австралија:водат Лабуристите


Лабуристичката партија е во тесно водство по преброените 60.03 проценти од гласовите на парламентарните избори во Австралија, соопштуваат од тамошната изборна комисија. Според досега преброените гласови, 50.79 од австралиските граѓани се изјасниле за Лабуристичката партија. Земајќи ги во предвид овие податоци, Лабуристите би освоиле 60 места во националниот парламент, Либерал-Националната Партија 51место, додека Зелената партија едно место. На денешните избори во земјата гласаа повеќе од 14 милиони луѓе.
XS
SM
MD
LG