Достапни линкови

"Трговецот со смртта" ќе биде испорачан во САД


Судот на Тајланд ја одобри екстрадикцијата на рускиот дилер на оружје Виктор Бут, наречен трговец со смртта, на Соединетите Држави. Бут е поранешен советски офицер и се смета за еден од најголемите илегални трговци со оружје, вмешан во снабдувањето во некои земји на Јужна АМерика, Блискиот Исток и АФрика, а негови клиенти биле и Чарлс Тејлор и Муамер Гадафи.
XS
SM
MD
LG