Достапни линкови

Авганистан и девет земји во Африка најризични


Авганистан и девет африкански земји се на врвот на листата во врска со безбедносните ризици предизвикани од проблемите со немањето храна. Листата е составена од 163 земји во светот а ја направи британската фирма за аналитика Мејплкрофт. Таа е составена врз основа на дванаесет фактори, меѓу нив, производството на храна, бруто домашниот производ, временските промени, ефикасноста на владите. Најнеризични и во овој список се Скандинавските земји.
XS
SM
MD
LG