Достапни линкови

Американската војска го напушти Ирак


Последните американски борбени бригади го напуштија Ирак и влегоа во Кувајт, при нивното напуштање на земјата по речиси 8 години, објавија американските медиуми. Борбената мисија на САД во Ирак завршува на 31 август годинава. Сепак, околу 50 илјади војници и понатаму ќе останат во Ирак до крајот на следната година за да извршуваат административни и логистички задачи.
XS
SM
MD
LG