Достапни линкови

Соседите ќе му помагаат на Авганистан


Претседателите на Пакистан, Авганистан, Русија и на Таџикистан, кои одржаа регионален состанок во рускиот град Сочи, се договорија да соработуваат на заеднички економски проекти. Претседателите се договорија и да му се помогне на Авганистан да ја обнови својата инфраструктура, а ќе му помагаат и во обнова на енергетскиот сектор и во делот на транспортот.
XS
SM
MD
LG