Достапни линкови

Нема пролонгирање на законот за куќни совети


Нема да се пролонгира рокот за регистрирање на куќните совети, соопштуваат од министерството за транспорт и врски. Од министерството соопштуваат дека било дадено доволен период од една година за да се регистрираат куќните совети. Министерството апелира граѓаните во најкус може рок да ги регистрираат советите за да не се изложат на санкции. Казните за непочитувачите на законот се 300 евра за секој стан пооделно.
XS
SM
MD
LG