Достапни линкови

Романија со критики за политиката на Франција кон Ромите


Шефот на романската дипломатија Теодор Баконски денеска изјави деа неговата земјa се противи на одлуката на француските власти да ги депортираат Ромите во Франциај и во Рoманија. Француските власти одлучија да депортираат 700 Роми во Романија и Бугарија, и уништија 50 нелегални ромаnси кампови. Првата група на Роми се очекува утре да биде депортирана во Романија и Бугарија , а наредните групи ќе бидат депортирани на 26 август и на крајот на септември.
XS
SM
MD
LG