Достапни линкови

Ново наоѓалиште на нафта во Авганистан


Ново наоѓалиште на нафта во кое се проценува дека има околу 1,8 милиони барели, е пронајдено во северниот дел на Авганистан, соопштуваат од министерството за рударство. Од таму соопштуваат дека тое е шестото наоѓалиште на нафта откриено во Авганситан. Најголемите беа пронајдени по сливот на реката Аму Дарија за време на одбележување на границата меѓу Авганистан, Узбекистан и Таџикистан.
XS
SM
MD
LG