Достапни линкови

Сивите приходи во Кина третина од БДП


Богатите кинези кријат околу илјада милијарди евра, што е еднакво на третина од бруто домашниот производ на земјата. Во најновата проценка се констатира дека јазот во приходите меѓу богатите и сиромашните во Кина е многу подлабок отколку што покажуваат официјалните податоци.
XS
SM
MD
LG