Достапни линкови

БиХ до 2012-та ќе поднесат молба за членство во ЕУ


Властите на Босна и Херцеговина планираат до крајот на 2012 година да поднесат молба за добивање на кандидатски статус за членство во Европската унија, изјави денеска министерот за надворешни работи Свен Акалај. Тој наведе дека БиХ добива голема поддршка од ЕУ и ако политиката на Унијата остане непорменета ќе се создадат услови за поднесување на молбата. БиХ ја потпишаа Спогодбата за стабилизација и асоцијација со ЕУ во јуни 2008 година и истата е ратификувана од 24 земји-членки.
XS
SM
MD
LG