Достапни линкови

Франција пред ОН се „правда“ за враќањето на Ромите


Француските власти денеска пред Комитетот на ОН за искоренување на расната дискриминација со седиште во Женева, го отфрлија обвинението дека ги дискриминираат Ромите. Француските преставници тврделе дека државната политика е во склад со европските закони. Експертите на ОН го истражуваат случајот со одлуката на Франција да врати илјадници Роми во Бугарија и Романија и да им ги сруши нивните населби.
XS
SM
MD
LG