Достапни линкови

Пораст на бројот на жртви во сообраќајни несреќи


Од почетокот на годинава па до сега во Македонија во сообраќајни несреќи загинале 95 луѓе. Бројот на жртви се зголемува во летните месеци соопшти Трајче Георгиев од Бирото за јавна безбедност во МВР. Тој изјави дека најголем број на несреќите се поради невнимание , непочитување на правилата, возење во пијана состојба, но удел имале и лошите патишта. Минатата година во сообраќајни несреќи животот го загубиле 160 луѓе.
XS
SM
MD
LG