Достапни линкови

Главаш ги продава воените одлукувања на хрватски иселеник


Бранимир Главаш, кого хрватскиот Врховен суд го осуди на осум години затвор поради воени злосторства извршени врз српски цивили во Осијек, изјави дека за сума од сто илјади куни, околу 13.800 евра, ќе ги продаде сите свои воени и повоени одликувања на еден хрватски иселеник во Австралија, кој сака да остане анонимен.
Главаш изјави дека во Дриновци во БиХ, каде побегна пред изрекувањето на судската пресуда, го посетил хрватскиот иселеник и му понудил финансиска помош за да му овозможи „живот во егзил“.
XS
SM
MD
LG