Достапни линкови

ЗОРА - проблемот со внатрешно раселените лица останува


Здружението на раселените лица од Арачиново „ЗОРА“ упати порака до властите, меѓународната јавност и граѓаните на Република Македонија за, како што се наведува, нереализираниот дел од Рамковниот договор и состојбата со 766-те внатрешно раселени лица - Македонци, Срби и Роми, од конфликтот во 2001 година. ЗОРА бара забрзување на судските постапки пред сите судови и надлежни институции.
XS
SM
MD
LG