Достапни линкови

Од американскиот финансиски пакет корист имаа меѓународните компании


Од американската владина помош од 700 милијарди долари за финансискиот сектор најголема корист имале меѓународните компании. Ова го пишува Вашингтон пост повикувајки се на Конгресниот панел, според кој, повеќето од парите завршиле во осигурителната Американ Интернешенл Груп – АИГ од каде пак се префрлени кај партнерите во Франција, Германија и во други земји.
Според панелот, од 700 те милијарди долари повеке корист имало на надворешен план отколу на американскиот. Панелот побара да се предвидува каде ке одат парите кога владата на САД во иднина ќе се справува со вакви кризи.
XS
SM
MD
LG