Достапни линкови

Во езеро во Босна биле пронајдени 60 скелети


Шеесет скелети биле пронајдени денеска во вештачкото езеро во источна Босна. Скелетите се пронајдени откако водата од езерото била испуштена. Шефот на босанскиот Институт за исчезнати лица вели дека најверојатно станува збор за тела кои биле фрлани во реката Дрина, за време на војната од 1992-та до 1995-та година. Реката се слева во езерото.
XS
SM
MD
LG