Достапни линкови

Борците за човекови права бараат заштита на цивилите во Авганистан


Меѓународните организации за човекови права бараат од интернет сајтот Викиликс и од неговиот основач Џулијан Асанге да ги цензурира тајните досиeа за војната во Авганистан за да се заштитат цивилите кои работеле за странските сили. Имињата на цивилите на сајтот беа објавени во минатиот месец. Надер Надери од авганистанската независна агенција за човекови права изјави дека е зголемена бројката на убиства на цивили во земјата, кои биле соработници на власта.
XS
SM
MD
LG