Достапни линкови

Во Албанија мерки против западнонилскиот вирус


Албанските надлежни служби по појавата на западнонилскиот вирус во Грција ги превземаат сите потребни мерки, поради опасноста тој да се појави и во Албанија. Лекарите од земјата, претставници на Министертвото за здравство и на Институтот за јавно здравје апелираат граѓаните да не ги занемаруваат почетните симптоми, туку веднаш да се јават во најблиските здравствени амбуланти.
XS
SM
MD
LG