Достапни линкови

Бурна расправа за нова влада во Словачка


За време на расправата за доверба на новата влада во Словачка, пратениците во парламентот си рамениле шлаканици. Расправата дошла до таму што потпретседателката на словачките националисти Ана Белусовова му удрила неколку шлаканици на либералот Игор Матович. Подоцна пратеничката изјавила дека сакала на мирен начин да се справи со Матович, но тој се однесувал непристојно кон неа, наместо како кон дама и таа морала да го натера да се однесува пристојно.
XS
SM
MD
LG