Достапни линкови

Во Мароко ќе бидат затворени над 1.000 џамии


Од Министерството за верски прашања на Мароко соопштуваат дека ќе затворат уште 1.000 небезбедни џамии низ целата земја во обид да се избегне повторувањето на инцидентот од февруари кога се сруши минаре на едн аџамија при што загинаа 41 човек. Одлуката следува по инспекцијата спроведена на национално ниво, на 19 илјади џамии за да се утврди нивната безбедност. Во соопштенеито на министерствто се наведува дека 1.256 џамии ќе бидат комплетно затворени, а на 513 ќе им бидат затворени само одделни делови
XS
SM
MD
LG