Достапни линкови

Штедење во американската армија


Американскиот секретар за одбрана Роберт Гејтс најави дека ќе скрати 50 места за генерали и адмирали, ќе затвори една од главните команди на армијата во Норфолк и ќе го намали бројот на подизведувачи за армијата.
Ова се дел од мерките кои Гејтс планира да ги спроведе поради штедење и модернизација на армијата.
XS
SM
MD
LG