Достапни линкови

Црна Гора:економско државјанство за пола милион евра


Владата на Црна Гора преку програмата „економско државјанство“, им нуди можност на странски бизнисмени преку директни инвестиции да дојдат до црногорско државјанство.Но за некој странски бизнисмен да добие црногорско државјанство мора да инвестира најмалку 500 илјади евра во Црна Гора, соопштуваат од тамошната влада. Целта на програмата е да се поттикнат најуспешните светски бизнисмени, седиштата на нивните компании да ги преселат во Црна Гора, со што ќе се создадат нови работни места.
XS
SM
MD
LG